Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2006 12:38 - .:: Денят на целувката ::.
Автор: mahu Категория: Други   
Прочетен: 610 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

.:: Денят на целувката ::.

 


 

 

     

.:: Как се е появила целувката? ::.  

Болшинството от знаещите хора твърдят, че авторското право на целувката не е установено. Тя не е била изобретена като телефона и тока.. Тя не носи името на откривателя си. Така или иначе не е толкова важно от къде идва името определящо това действие. Доста по-интересно е да се узнае, защо се е появило самото целуване, но по този въпрос няма едно мнение.

Теориите са прекалено много….

 

.:: Защо хората се целуват? ::.

Първо защото това е прието според културните обичаи в отделните страни. Също така и когато хората независимо от коя част на света са, попаднали в румантична ситуация, чувстват неосъзната необходимост да се целунат.

!Това е едно от много позелзните открития, което успях да установя по време на мойта изследователска дейност! имам предвид живота си.

 

 

.:: Целувкатаначалото на съвместния път и краят на неувереността спрямо своя партниор. Да се целунеш с някогоозначава да му се довериш. Освен това, с целувка може да се запушат определени дупки в разговор – освен, ако не се намира цигара под ръка. Според мен с хубава целувка може да се замести дори и целият разговор. Да не говорим, че целувката е изпитано средство за помирение или потушаване на страстите на сърдита, или обидена госпожичка. Преди мъжете са изевявали особенна почит към дамите целувайки ги по прустите на  ръцете. Но с изпростяване на нравите практически този вид внимание спрямо дамите се е изпарил с времето. Според мен изпростяването на мъжете се далжи и на факта, че жените са започнали да се борят за равноправие с мъжете...

 

.:: Относно целувките... ;)

 

 


·         При целувката в организъма на човека се  произвежда вещество, по свойта наркотична сила  привишава около 200 пъти тази на морфинацелуващите се ги изпълва чувстово на радост, възторг и щастие.

·         При една целувка учавстват около 30 мускула на лицето. Благодарение на това кожата налицето се разглажда, става по-еластична и по-добре се снабдява с кръв.

·         При целуването влюбените предават един на друг комплекс вещества (мазнини, соли, белтъци), което според последни дани от сферата на науката води до повишаване на имунитета, следователно и продължителността на живота.

·         Целувката предизвиква значително ускорение на пулса (до 110-120 удара  в минута при мъжете  и до 180 при жените). Това води до подобрение в кръвообръщението.

·         Среднестатистическият европеец над 50 години се целува само по 2 пъти на ден!

·         66% от хората си затварят очите по време на самата целувка. Останалите изпитват удоволствие като наблюдават  действията на партьора си.

·         По данни на американска статистика, жената се целува с около 80 мъже преди да се омъжи.

·         Румантичната целувка изгара до 2-3 калории, а френскатаот 5 нагоре. :)

·         При една обикновенна целувка се предават до 250 вида микроби и бактерии. Но за щастие в секрета в устната кухина (слюнка, плюнка:РРр) има антитела, които неутрализират повечето от тях. Още повече имайки впредвид, че 95% от всички микроби и бактерии са безвредни.

·         Благодарение на една дълга целувка можеш да се избавиш от хълцането :) (уа !)

·         Целувките действат и обезболяващо благодарение на хормона - ендорфин. Колкото е по-страстна целувката, толкова повече ендорфин се изработва в тялото. За една целувка в тялото на човека се образува по-голяма успокоителна доза хормони надвишавашща дори минималната доза морфин.

·         При целуването се образува хормон наречен адреналин, който ни усигурява радостна активност и “напада” хормона на стреса  – кортизол.

·         Само с по три целувки на ден човек си осигурява с дни напред румантично и позитивно настроение. Не случайно хората са казали – “Make love, not War"

 

 

 

 

Целувката е ключа към сърцето ни, а то никога не лъже (колкото и да ни се иска понякога!).    Само сърцето може да реши дали целувката попаднала на устните ни е онази целувка, която сме чакали години наред - ключът, който или ще превърти ключалката или просто няма да влезе в нея! Или..

 

Във всяка една целувка има някакъв чар дали ще бъде по устните, по челото, по нослето или по някоя друга част от тялото всеки сам чувства нещата къде да постави белега на своята същност – партньора, приятелката, сестрата, майката…

 

..........но има и целувка, която помним през целият си житейски път (по-гореща от слънцето, по-дълбока от морето, по-искряща от звездите, по вдъхновяваща от цветята, по-.......) - пазим спомена дълбоко заключен в нас ..... обикновено тази целувка е първата, която помним съзнателно........но казват, че може да се случи и друго тя можела да ни споходи най-неочаквано и в дълбока старост, просто трябва да и дадем шанс да стигне до нас.




Гласувай:
1




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mahu
Категория: Други
Прочетен: 9881
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 6
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930